Traduït de l’original en castellà (jove espectacle)

educacio-teatre-fundaCaixa

CaixaEscena, el programa de promoció del teatre en l’educació de Fundació La Caixa, ha presentat el seu bloc, un espai de referència per a defensar la inclusió de les arts escèniques a les escoles.

http://blog.educacionyteatro.com/ca/inicio

caixa-escena-nois

CaixaEscena ha presentat la plataforma ‘Educació i Teatre‘, un espai de divulgació sobre el poder de les arts escèniques en els programes educatius a través de notícies relacionades amb l’actualitat i entrevistes a personatges rellevants del món del teatre i l’educació.

Educació i Teatre és l’última iniciativa de CaixaEscena, un programa que va emprendre Fundació La Caixa fa una dècada per ajudar els professors que volien muntar un grup de teatre a les seves escoles. En l’actualitat el programa compta amb més de 1.200 professors inscrits, i la comunitat no para de créixer.

“Amb Educació i Teatre fem un pas més en el programa CaixaEscena -assenyala Àngela Segura, directora del programa-. Ens vam adonar que molts grups de teatre escolars neixen per la voluntat individual d’un o diversos professors amants del teatre, que moltes vegades no compten amb el suport dels propis centres ni del sistema educatiu, i han de tirar endavant les seves obres a força de treball, il·lusió i intuïció. Vam decidir crear un programa que oferís a tots aquests herois els recursos i la informació necessaris per ajudar-los en tot el procés de creació artística, així com una sèrie d’esdeveniments i trobades perquè poguessin compartir el seu treball i inquietuds amb altres professors en la seva mateixa situació “.

CaixaEscena defensa que el teatre hauria de tenir un major pes específic en els programes de formació de tots els nivells educatius. Coincideix amb la majoria d’experts i investigadors en educació del món, que han descobert que el teatre és una potent arma d’integració per als nens i joves. A més, aquells que fan teatre falten menys a l’escola i presenten millors capacitats comunicatives i de raonament lògic i verbal, especialment aquells amb dificultats d’aprenentatge.

Trobades amb professors

A més, CaixaEscena organitza un any més les Trobades amb professors, un espai de convivència de cap de setmana en el qual experts i professors treballen junts per compartir experiències i millorar tècniques i metodologies en el context del teatre educatiu.

Les Trobades recorreran diverses ciutats, però Barcelona serà el seu primer escenari. Del 5 al 8 de juliol al CaixaFòrum de la capital catalana acollirà la primera d’aquestes jornades que, enguany, compta amb un cartell de gran nivell amb la participació de professionals com el reconegut actor Manel Barceló, el director de teatre Didier Ruiz, la actriu Anna Alborch, el creador teatral Xavier Bobés, la veterana figurinista Mariel Soria o l’escenògraf Xavier Erra. En aquest enllaç es pot consultar el programa de l’edició de 2016:

http://osc.gec.es/static/newsletters/CaixaEscena/docs/Programa_CaixaEscena.pdf?_ga=1.234752222.1186049471.1462197408

http://www.caixaescena.org/ca

Origen: CaixaEscena presenta la plataforma ‘Educación y Teatro’- ARTEZBLAI.COM

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.