Trapezi, la Fira del Circ de Catalunya ja ha començat

Publicat a http://www.apcc.cat :

Prop de 100 hores de circ farciran la ciutat de Reus en el primer any de Jordi Gaspar al capdavant de la direcció artística

  Reus ja és a punt per acollir, des de dijous 17 fins a diumenge 20 de maig, la setzena edició del festival Trapezi, la Fira del Circ de Catalunya.  Enguany s’estrena Jordi Gaspar, que agafa el relleu en la direcció artística del Festival de la companyia Escarlata Circus (Jordi Aspa i Bet Miralta).

Gaspar ha insistit que l’aposta per la creació de nous corrents i tendències amb la convivència de llenguatges de les altres arts escèniques marcaran, juntament amb la important presència d’espectacles d’origen català, aquesta setzena edició del Trapezi. El nou director artístic arriba al capdavant del Festival amb un projecte basat en la innovació. Un dels principals obstacles amb què s’ha trobat, a banda de la necessitat d’haver de programar gairebé a contrarellotge, ha estat la reducció del pressupost.

Malgrat aquesta reducció, d’un 21%, la programació del Trapezi 2012 comptarà amb 43 propostes i 92 funcions, fent que la ciutat concentri en només quatre dies prop de 100 hores de circ.

S’ha fet una aposta per les companyies estatals, que arribaran a les 25 -el 88% de les quals són catalanes- i s’ha reduït el nombre de projectes internacionals fins als 19, amb propostes de França, Bèlgica, Suïssa, Alemanya, Països Baixos, Suècia, Portugal, Itàlia, Xile, Argentina i el Brasil.

Activitats paral·leles: 3a Jornada per professionals

Divendres, i en paral•lel a la posada en marxa de la programació artística, hi haurà espais de trobada adreçats als professionals. La Sala Santa Llúcia, a les, 11h, acollirà la presentació pública de diversos dels espectacles programats a la Fira.

A les 15h30, el mateix espai reunirà a artistes i programadors en un debat sobre “Els nous camins del circ”, on participaran Toni Llotge (Coordinador de l’Ateneu Popular 9Barris), Joan Morros, representant de l’Associació cultural El Galliner, entitat responsable de la programació d’arts escèniques al Teatre Kursaal, Alfred Fort, representant i gestor del Circ Cric; Marc Olivé, programador al Mercat de les Flors; Marcel Escolano de Los Galindos, artista i director de circ, i -Jordi Aspa d’ Escarlata Circus, artista de circ i director d’escena.

Una programació farcida de novetats i espectacles innovadors

Trapezi continua apostant per fer un espectacle inaugural exclusiu i de creació pròpia. Per aquest motiu s’ha confiat enguany en la companyia ‘Los Galindos’, de Marcel Escolano i Bet Garrell, per la seva llarga i dilatada experiencia contrastada, tan en espectacles de creació pròpia com en direccions d altres propostes, com l’espectacle inaugural de Fira Tàrrega 2011, Entròpic. L’inaugural es podrà veure a les 22h la nit de dijous 17 de maig, i l’endemà encara hi haurà una altra oportunitat per gaudir de l’espectacle, a les 22h30, al mateix espai, la plaça del Mercadal de Reus.

A la Palma, s’incorpora la figura d’un director-coordinador que donarà un segell propi a aquest espai durant el festival. Estrenar aquesta nova fórmula Johnny Torres, un artista de circ consolidat i amb una extensa trajectòria, que ha estat membre de companyies com Los Galindos o Circo de la Sombra. En aquest espai es podrà veure ‘Capgirades’, un duet format a l’escola La Tarumba de Perú, que oferiran l’espectacle ‘Tu i jo som tres’. Aquest número ha estat el seleccionat arran de la convocatòria, conjunta entre el Trapezi i La Central del Circ. Fàbrica de Creació de Circ de Barcelona, que gestiona l’APCC.

La Fira continua apostant per les coproduccions de circ a través del CAER. En aquesta ocasió la companyia ‘A tempo’ presentarà la seva nova creació ‘Aprendre, començar a perdre’, un espectacle en què es podrà veure corda fluixa, roda cyr, perxa xinesa i trapezi volant. La companyia Sifó presentarà també L’Enreixat, una proposta on tres persones exploraran a través del moviment el seu desig de llibertat.

Al Parc Sant Jordi destacarà la presencia de ‘Circ’Ombelico’ i ‘Boat’. ‘Circ’Ombelico és un muntatge que té lloc dins un camió d’època com a escenari, i ‘Boat’ és una gran instal•lació -formada per un llit elàstic muntat com si fos una xarxa de trapezi volant- en la qual l’artista compagina els salts acrobàtics amb la tècnica de funambulisme, sobre una corda que passa per sobre l’estructura.

Hi haurà espai també per veure en acció a Stephane Drouards, tant a l’espectacle inaugural com amb el seu ‘solo’ de cascades al trapezi mini-volant, un número que ha recorregut grans cabarets i gales d’arreu del món.

L’eS3 (Trifaldó), Maiurta (Los Galindos), De Paso (La Industrial Teatrera), Side-Car (Pessic de Circ), Los Caneca Show (Los Caneca), L’home que perdia els botons (Circ Pànic), Shake, shake, shake (Pakí Payà) són exemples d’algunes propostes més que es podran trobar a Reus aquest proper cap de setmana.

 Notícies – Associació de Professionals de Circ de Catalunya

Publicat a http://www.tinet.cat :

La programació de Trapezi – Fira del Circ de Catalunya, omplirà els carrers de la ciutat de Reus entre els pròxims 17 i 20 de maig. L aposta per la creació de nous corrents i tendències amb la convivència de llenguatges de les altres arts escèniques, i una presència important d’espectacles d’origen català, marca la programació que ha presentat el nou director artístic de la fira, Jordi Gaspar.

Consulta el Programa d’actes la la XVI edició del Trapezi

Data Hora Títol Tipus
Del 17/05 al 18/05 23:30 Sessió golfa de circ i cabaret Circ
Del 18/05 al 18/08 18:00 Espectacle itinerant: l’Elefant Trapezi + Los Herrerita Circ
18/05 18:00 Firaires: Puck Cinema Caravan + Tombs Creatius + Compañía Barré Circ
18:30 Los Caneca: Los Caneca Circ
18:45 Pessic de Circ: Side-Car Circ
19:15 Companhia Erva Daninha: Fio do Prumo Circ
19:30 Hors Surface: BOAT, Transe Poetique Circ
20:45 Pessic de Circ: Side-Car Circ
21:00 Los Galindos: Maiurta Circ
22:30 Los Galindos: Descarrilat Circ
23:00 Atempo Circ: Aprendre, començar a perdre (Coproducció CAER) Circ
23:15 Los Galindos: Maiurta Circ
23:30 Cie Circ’Ombelico: Da/Fort Circ
23:45 Circ Pànic: L’home que perdia els botons Circ
Del 18/05 al 19/05 Els Wants: Time Machine Circ
19/05 00:30 Sessió golfa de circ i cabaret Circ
12:00 Elefant Trapezi + Els Herrerita Circ
12:00 Los Caneca: Los Caneca Circ
12:30 Pessic de Circ: Side-Car Circ
13:15 Circ Pànic: L’home que perdia els botons Circ
Del 19/05 al 19/08 18:00 Espectacle itinerant: l’Elefant Trapezi + Los Herrerita Circ
19/05 18:15 Pessic de Circ: Side-Car Circ
18:30 Los Caneca: Los Caneca Circ
19:00 Hors Surface: BOAT, Transe Poetique Circ
19:15 Companhia Erva Daninha: Fio do Prumo Circ
19:30 Cie Circ’Ombelico: Da/Fort Circ
20:30 Hors Surface: BOAT, Transe Poetique Circ
21:00 Los Galindos: Maiurta Circ
23:00 Atempo Circ: Aprendre, començar a perdre (Coproducció CAER) Circ
23:15 Companhia Erva Daninha: Fio do Prumo Circ
23:30 Cie Circ’Ombelico: Da/Fort Circ
Del 19/05 al 20/05 23:30 Los Galindos: Maiurta Circ
23:45 Circ Pànic: L’home que perdia els botons Circ
20/05 12:00 Espectacle itinerant: l’Elefant Trapezi + Los Herrerita Circ
12:00 Los Caneca: Los Caneca Circ
13:00 Pessic de Circ: Side-Car Circ
17:30 Los Caneca: Los Caneca Circ
18:00 Cie Circ’Ombelico: Da/Fort Circ
18:30 Companhia Erva Daninha: Fio do Prumo Circ
18:30 Los Galindos: Maiurta Circ
19:00 Atempo Circ: Aprendre, començar a perdre (Coproducció CAER) Circ
19:00 Hors Surface: BOAT, Transe Poetique Circ
19:15 Circ Pànic: L’home que perdia els botons Circ
20:00 Espectacle itinerant: l’Elefant Trapezi + Los Herrerita Circ
20:30 Cie Circ’Ombelico: Da/Fort Circ

Trapezi, la Fira del Circ de Catalunya – Agenda

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.